Espresso Kahve nedir diğer kahvelerden farkı nedir?

01-06-2024 10:40
Espresso Kahve nedir diğer kahvelerden farkı nedir?
Espresso ile normal kahve arasındaki farklar nelerdir?
Espresso ile normal kahve arasındaki fark tam olarak nedir? Bazıları için küçük bir fincan Espresso tek gerçek kahvedir, bazıları ise bunun yüksek kaliteli çekirdeklerin acı israfı olduğunu düşünür. Hangisini severseniz sevin, konfor alanınızdan çıkıp yeni bir şeyler denemek her zaman harikadır.
Demleme yöntemi
Espresso ile normal kahve arasındaki farktan bahsederken, onu gerçekten ayıran şey demleme yöntemidir. Düzenli kahve demleme işlemleri, sıcak suyun kahve telvesi yoluyla yavaşça filtrelenmesine odaklandığından çok zaman alır. Yani süre, Espresso ile normal demleme içecekleri arasındaki demleme yöntemini belirler.
Espresso yapımcıları genellikle kaynamaya yakın sıvıyı, ince öğütülmüş kahve telveleri ve keklerin içine paketlenmiş kahve çekirdekleri aracılığıyla basınçlandırır ve püskürtür. İşlem size yalnızca otuz saniyede tam aromatik ve kafein dolu bir fincan kahve sunar.
Espresso demleme yöntemleri ile normal demleme yöntemleri arasındaki basınç farklılıklarına rağmen, hala benzerdirler; demleme sıcaklıkları. Espresso ve diğer demlenmiş içecekler için mükemmel demleme sıcaklığı 91 ila 93 derece arasındadır.
Tat
Espressonun tadı diğer kahvelerden farklı mıdır? Evet öyle. Bir fincan Espresso'nun normal bir fincandan daha koyu tatlara sahip olması muhtemeldir. Bunun nedeni, içeceğin filtre ile yapılmaması, dolayısıyla aroma dolu yağların kaybolmamasıdır. Normal kahve ise daha az güçlü ve yoğundur.
Basınç
Espresso makinesinin kolu, içeceği hazırlamanın büyüsüdür. İçeceğin daha hızlı demlenmesi için gerçek bir baskı yaratır. Ayrıca krema ve kahve yağlarının dokuda daha iyi yayılmasını destekler. Basınç, son Espresso shot'ının demlenmesinin temel taşıdır.
Filtrelenmiş kahve, çekiminizi yapmak için kahve çekirdeğindeki suyu izlemek için yerçekimine bağlıdır. Örneğin bir Moka potu veya French Press kullanıyorsanız, su ve kahve üzerinde uygulanan gerçek basınç, atmosferik barlarda ölçtüğünüzde önemli değildir.
Çok sayıda Espresso makinesinde 9 bar bulunur; bu da yaklaşık olarak cm kare başına 59 KG(PSI) eşdeğerdir. Bu rakamı belirli bir şekilde ifade etmek gerekirse, optimum Espresso basıncına ulaşmak için muhtemelen okyanusta yaklaşık 100 metre derinliğe dalmanız gerekir. Bu çok büyük bir basınçtır, dolayısıyla Espresso demleme süresi son derece hızlı ve sağlamdır.
Fincan hacmi
Espresso ile normal espresso arasındaki bir diğer farklılık ise porsiyon boyutunda ortaya çıkabilir. Bir fincan kahvenin ortalama boyutu 220-230 ml olma eğilimindedir; ancak klasik bir Espresso shot'u yalnızca 30 ml'dir. Bunun nedeni Espresso'nun diğer demlenmiş içeceklere göre daha kalın ve konsantre bir katmana sahip olmasıdır. Ne kadar derin bir tat, ne kadar az olursa o kadar çok olur.
Kafein içeriği
Espresso'nun genellikle normal kahveden daha fazla kafein alımı içerdiği düşünülür. Aslında bu, Java'da ne kadar bilginiz olduğuna bağlıdır. Ortalama bir fincan normal kahve, bir Espresso shot'tan daha fazla kafein içerme eğilimindedir. Genel olarak konuşursak, 220 ml. Bir fincan kahve 85 ila 185 mg arasında kafein içerir.30 ml bir fincan 40 ila 75 mg arasındadır.
Espresso'nun ml başına daha yüksek bir kafein konsantrasyonu sağladığı doğrudur, bu da karışıklığın muhtemel olduğu yerdir. Ancak bir shot Espresso ve bir fincan kahve içtiğinizde yine de daha az kafein tüketirsiniz. Espresso aşığıysanız ve günde ortalamadan daha fazla (kabaca 5) shot içiyorsanız, alım miktarı değişmelidir.
Kuvvet
Harika bir Espresso fincanı kesinlikle daha sağlam ve lezzetli olacaktır. Genellikle çok daha az suyla ve gerçekten yüksek basınçla yapılır. Böylece nihai sonuç oldukça konsantre kahvedir. Espresso daha fazla kafein içerecek mi? Porsiyon boyutuna bağlı olacaktır.
Espresso shot'ları ile normal demlenmiş içeceklerini karşılaştırmanız gerekiyorsa işte cevabı. Espresso 64 miligramla çok daha yüksek kafein içeriğine sahip olurken normal kahve yalnızca 12 miligram içerir.
Ancak kahveyi bu şekilde içmezsiniz. Arkasındaki hikaye dolu bir bardağı nasıl döktüğünüzdür. Ortalama bir fincan kahvede yaklaşık 100 mg kafein bulunurken, Espresso'da bu oran 64 mg'dır. Başka bir deyişle, bir Espresso shot'unda daha az kafein bulunur.
Özetle, Espresso'nun ml başına çok daha fazla kafein içermesi gerekir. Gün ortasında hızlı bir enerji elde etmek veya sabah erkenden uyanmak isteyenler, bir Espresso Java'nın gücünü hayal bile edemeyecekler. Bir fincan kahvede alacağından daha fazla kafein tüketmek istiyorsanız, duble Joe of Espresso bir sır olacaktır.
Teçhizat
Ekipman söz konusu olduğunda bir fincan kahve yapmak için pahalı ekipmanlar almanıza gerek yok. Kahve makinelerinin yaygınlığı hızla gelişmiştir ve kullanımı kolaydır. Bununla birlikte, özgün ve özel bir Espresso makinesinin keyfini çıkarmak istiyorsanız gerçekten pahalı bir cihaz satın almanız gerekir.
Espresso bağımlısıysanız, yeni bir makineyi hesaba katabilirsiniz. İyi bir Espresso makinesinin fiyatı yaklaşık 250 USD civarındadır. Masadaki tüm kahve türlerinin tadını çıkarmak istiyorsanız çok amaçlı bir ünite seçeceksiniz. Bu, çoğumuzun aparatı doğru şekilde nasıl kullanacağını öğrenmek için gerekli zamanı harcaması açısından iyi bir alternatiftir.
Hazırlık
Espresso hazırlamada öğütme işlemi normal kahveye göre daha ince olacaktır. 25 veya 35 saniyelik kısa işlem süresi ekstraksiyon işlemini destekler. Ancak bu şekilde oluşacak demleme basıncına (6 ile 9 arasında) ihtiyaç duyulur.
Örneğin tek bir shot Espresso için genellikle 7 ila 9 gram kahve tozu bir elek taşıyıcısına konur. Ne kadar öğütülmüş kahvenin uygulandığına bağlı olarak 20 ila 50 değirmene Espresso doldurulur. Üstelik Espresso için su sıcaklığı 90 ila 96 santigrat derece arasındadır. Kahve türüne ve kişisel tercihlere göre değişir.
Öğütme boyutu
Kahve çekirdeklerini aldıktan sonra ne yapacaksınız? Espresso'nun diğer demlenmiş içeceklerden farkı, bu çekirdeklerle ne yaptığınızdır. Demlenmiş kahve için daha kalın öğütme kullanacaksınız. Espresso için kahve telvesi daha ince olacaktır. Ancak kahve çekirdeklerini çok ince öğütmeyin. Aşırı öğütülmüş çekirdekler Espresso'nun acı olmasına neden olur.

Kavurma
Kahve çekirdekleri toplandığında hala soluk yeşil renktedir ve bunları demlemek için kullanmamalıyız. Bunun nedeni, en iyi kaliteyi gösterebilmeleri için kavrulmaları gerekmesidir. Espresso çekim altında yüksek basınç gerektirdiğinden insanlar kahve çekirdeklerini koyulaşana kadar kavururlar. Koyu kızartma, düşük asitli tam bir gövdeye sahiptir ve bu kıvam, sütle birlikte tüketilmek için çok uygundur.
Hafif kavrulmuş kahveler genellikle diğer normal kahvelerle iyi uyum sağlar ve bu da kahve çekiminin daha parlak ve daha verimli tatlarını sunması gerekir. Ancak kahve çekirdekleri kişisel tercihlere bağlıdır. Farklı çekirdekleri deneyimlemek iyi bir fikir olabilir.
Espresso kahve çekirdeklerini normal kahve için kullanabilir misiniz?
Evet yapabilirsin. Ancak kavurma işlemine dikkat etmelisiniz.
Espresso normal kahveden daha mı güçlü?
Evet öyle. Espresso genellikle yoğun bir tada sahiptir.
Son sözler
Temel fark, içecekleri nasıl hazırladığınızdır. Espresso, yüksek basınçla ve hızlı bir şekilde demlenen İtalyan tarzı bir kahvedir. Makineyi ve ince öğütme boyutunu kullanmanız gerekir. Buna karşılık, diğer sıradan kahve türleri, suyun telveden yavaşça filtrelenmesiyle yapılır.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.